Atelier sOmbre

Tegning, kul, blyant, kunst

Geometri

5g

De fire vigtigste geometriske figurer. Når man ved, hvordan man tonelægger disse fire figurer, har man et godt fundament for at tegne næsten hvad som helst. Ved at studere lys og skygge og forsøge at gengive det på papir kan man få både dybde og perspektiv i sine tegninger/malerier.

 

1g

Kuben har en meget skarp kant mellem lys og skygge. Fladen længst fremme er lidt mørkere end den øverste flade og fladen til højre er den mørkeste. Det er tydeligt, at lyset ikke når til højre men stopper pludseligt. Der er en skarp afgrænsning mellem lys og mørke.

 

2g

Kuglen har derimod meget blødere overgang mellem lys og skygge og det er tydeligt at se, at der er højlys. Kuglen har det som hedder kerneskygge (The Terminator på eng. Lånt fra astronomiens måde at beskrive månens lys og skygge). Kerneskyggen falder fra højre ned mod venstre og er altid den mørkeste skygge.

 

3g

Cylinderens kerneskygge løber fra oven og nedad i en vertikal linie. På højre side af cylinderen kan det reflekterede lys, som kommer fra baggrunden, tydelig ses.

 

4g

Keglens skygge side har et stærkere reflekterende lys, da det ikke bare er baggrunden, som kaster lys tilbage på den, men også til dels forgrunden. Keglen er især vigtig, når man tegner kvindebryster men derudover ret sjældent brugt, som geometrisk reference.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 8, der følger denne blog

Reklamer
%d bloggers like this: