Atelier sOmbre

Tegning, kul, blyant, kunst

At tegne

Jeg mener, at tegning er en kunstart i sig selv og ikke nødvendigvis behøver at hænge sammen med maleri, men samtidig er et fundament for maleri. Det kræver et stykke papir og en blyant, mere kompliceret behøver det ikke at være.

Vi lever i en fragmenteret verden, hvor vi hver dag bombarderes med informationer og der har aldrig før været så mange billeder og der er muligvis flere malerier i verden end der er mennesker. Så hvorfor skulle man overhovedet gide at tegne eller male? Simpelthen fordi det er en fantastisk måde at udtrykke sig på. At tegne er for mig et sted hvor jeg finder ro, sætter farten ned og skaber et rum, hvor der plads til filosofi, kreativitet og fordybelse og det er måske nok netop fordybelsen, som jeg værdsætter og synes, at den har sin plads i vores meget hektiske verden.

Vi tegner ofte som børn og når vi når teenageårerne stopper de fleste med at tegne og dermed udvikler man sig ikke. Mange genoptager tegning senere i livet og kan ikke forstå, at hånden ikke vil tegne det, som øjnene ser. Det er fordi der ikke er sat ind med teknik og viden i teenageårerne og man oplever som voksen, at man tegner som et barn. Det er ret simpelt at komme videre og kun et spørgsmål om teknik og at man får oparbejdet en forbindelse mellem øjne og hånd. Ikke at tegning ikke er svært, for det er det og kræver en indsats. Jeg er ikke nødvendigvis tilhænger af at man udvikler sig i en bestemt retning, man kan lade tegningerne tale for sig selv og udvikle sig derfra. Mangfoldighed er en værdi, som jeg helst ikke lever foruden.

Picasso sagde, at han havde brugt fire år på at lære at tegne som en professionel, men en livstid på at lære at tegne som et barn. Så den vej kan man også tage.

Velkommen til mit bud på det at tegne og alle dets facetter og skriv gerne en kommentar.

[atelier=en kunstners værksted]

[sombre = mørk, dunkel, gådefuld]

Anette

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 13/05/2015 by in Tegning, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , .

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 8, der følger denne blog

Reklamer
%d bloggers like this: